top of page
  • elisabethammaburg

Podcast: Utmattning är en allostassjukdom
I höstas fick jag möjlighet att göra en expertpodd hos Rakt in i väggen. Det är som ett sommarprat, jag pratar själv i nästan 40 minuter. Jag var lite nervös innan och hade förberett en lång Powerpoint-presentation att följa. Precis innan jag började kom ett infall att fälla ner presentationen. Jag slöt ögonen och började prata.


Om du vill ha en introduktion till min förståelse av utmattningssyndrom så tycker jag att detta är en bra början!


Jag pratar om:

  • Varför utmattningssyndrom är en allostassjukdom.

  • Hur kroppsbudgeten (allostasen) styrs.

  • Om hur hjärnan förändras under långvarig stress och vilka konsekvenser det ger för styrningen av kroppsbudgeten.

  • Om hur kroppsbudgeten och känslor hänger ihop.

  • Om hur vi kan ändra tillbaka styrningen igen.

  • Om självmedkänsla och varför det är bra för kroppsbudgeten.15 views0 comments

Recent Posts

See All

Ljud, ljus, lukt… Alla intryck påverkar vår hjärna. Under optimala förhållanden kan hjärna stänga ute intryck för att hålla fokus på det som är viktigast. Det är en energikrävande process. När hjärnan

När vi har varit i gång i högt tempo länge kan lugnet kännas obehagligt. Plötsligt får vi utrymme att känna allt det som sker under ytan. Hur kan vi stanna kvar i de obehagliga känslorna? Åsa och jag

bottom of page