top of page
  • elisabethammaburg

Podcast: Utmattning är en allostassjukdom
I höstas fick jag möjlighet att göra en expertpodd hos Rakt in i väggen. Det är som ett sommarprat, jag pratar själv i nästan 40 minuter. Jag var lite nervös innan och hade förberett en lång Powerpoint-presentation att följa. Precis innan jag började kom ett infall att fälla ner presentationen. Jag slöt ögonen och började prata.


Om du vill ha en introduktion till min förståelse av utmattningssyndrom så tycker jag att detta är en bra början!


Jag pratar om:

  • Varför utmattningssyndrom är en allostassjukdom.

  • Hur kroppsbudgeten (allostasen) styrs.

  • Om hur hjärnan förändras under långvarig stress och vilka konsekvenser det ger för styrningen av kroppsbudgeten.

  • Om hur kroppsbudgeten och känslor hänger ihop.

  • Om hur vi kan ändra tillbaka styrningen igen.

  • Om självmedkänsla och varför det är bra för kroppsbudgeten.1 view0 comments

Recent Posts

See All

En dag i höstas kom det ett mejl från någon som hade hittat Förstå din utmattning - om att läka och hitta hem igen i en bokhandel. Så här skrev hon: Jag var på en bokaffär idag för att leta efter en s

bottom of page